Rīgas domes Administratīvā komisija uzlikusi 4500 latu lielu sodu SIA "Latvijas energoceltnieks" par vairākiem būvniecības pārkāpumiem. Firma Lubānas ielā 43 veic ēkas rekonstrukciju bez projekta saskaņošanas, izmanto telpas bez to nodošanas ekspluatācijā, kā arī firma nav veikusi nepieciešamo civiltiesisko apdrošināšanu.
Savukārt 1500 latu lielu sodu maksās akciju sabiedrība "Latvijas gāze", kas ir izbūvējusi bez būvatļaujas gāzes vadu un ekspluatē to bez nodošanas ekspluatācijā. 480 metrus garais gāzes vads atrodas Pulkveža Brieža ielā.

Administratīvā komisija šoreiz lēma nepārtraukt gāzes vada ekspluatāciju, pirms tas nav nodots ekspluatācijā, jo uzņēmums savu vainu atzina un varēja uzrādīt visus ekspluatācijas drošību apstiprinošus dokumentus. Tādējādi Komisija respektēja arī sabiedrības intereses, jo pretējā gadījumā vairākām dzīvojamām mājām tiktu atslēgta gāzes padeve, informē Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Velta Puriņa.

Administratīvās komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Bružuks (JL) saka, ka arī turpmāk sodi par būvniecības pārkāpumiem būs bargi, "jo Saeima pagājušā gada beigās ir apstiprinājusi Rīgas domes Administratīvās komisijas iesniegtos priekšlikumus grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā par sodu palielināšanu par būvniecības noteikumu pārkāpšanu. Līdz ar to būtiski palielinājušās soda sankcijas par būvniecības noteikumu neievērošanu un pārkāpējiem tas liks domāt par iespējamām sekām, bet pašvaldībām tas ļaus efektīvāk cīnīties ar bezatbildīgajiem būvniekiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!