Pēc dienesta pārbaudes par liecību pārbaudes laikā Mežaparkā no konvoja aizbēgušā vairākās zādzībās aizdomās turētā izbēgšanas apstākļiem konvoja vecākais pazemināts dienesta pakāpē, vēl trīs policijas darbinieki disciplināri sodīti.
Konvoja priekšnieks turpmāk nevarēs strādāt Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) kriminālpolicijā, bet viens no darbiniekiem, kuri bija atbildīgi par konvojēšanu, pazemināts amatā uz trim mēnešiem, savukārt diviem pārējiem izteikts brīdinājums par neatbilstību amatam.

Konvoja vecāko RGPP sevišķi svarīgu lietu inspektoru policijas majoru pazeminās speciālajā dienesta pakāpē par kapteini. Savukārt viens no konvojētājiem RGPP kriminālpolicijas jaunākais inspektors pārcelts zemākā amatā uz trim mēnešiem, bet par neatbilstību ieņemamajam amatam brīdināti RGPP galvenais speciālists, kura kompetencē ir izziņas izdarīšana, un RGPP nodaļas priekšnieka vietnieks, kurš atbildīgs par konvoja instruktāžu.

Jāatgādina, ka aprīļa vidū Rīgā, Viestura prospektā, aizdomās par trim laupīšanām un vairākām zādzībām turētā Viļa Sprudzāna bēģšanā policija vainoja konvoju un par to uzsāka dienesta izmeklēšanu. Sprudzāns izbēga brīdī, kad kāpa ārā no automašīnas, jo viņam izdevās atbrīvoties no roku dzelžiem. Dažas dienas pirms aizmukšanas Sprudzāns policijas darbiniekiem demonstrējis, kā prot ļoti viegli atbrīvoties no roku dzelžiem. Taču policijas darbinieki par to neesot pastāstījuši viens otram un ceturtās liecību pārbaudes laikā aizturētajam, izmantojot šo metodi, izdevās atbrīvoties un aizbēgt. Policijas darbinieki raidījuši brīdinājuma šāvienu gaisā un skrējuši pakaļ aizmukušajam, bet notvert viņu neesot izdevies nepārskatāmās apkārtnes dēļ. Izbēgušais vēl joprojām nav atrasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!