Foto: LETA

Šogad izdoti 167 rīkojumi un iesaldēti noziedzīgi iegūti līdzekļi vairāk nekā 24 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā apmēram 1,2 miljoni eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, informēja Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieks Viesturs Burkāns.

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests informēja, ka šogad līdz 28.jūlijam Kontroles dienests dažādām tiesību aizsardzības iestādēm jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa sākšanu ir sagatavojis un nosūtījis 152 materiālus, tostarp 139 materiālus pēc Krimināllikuma 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Par daļu materiālu tiesību aizsardzības iestādes jau ir pieņēmušas lēmumus, sākot 65 jaunus kriminālprocesus, 15 materiālus pievienojot jau agrāk sāktajiem kriminālprocesiem.

Kā viena no prioritātēm Kontroles dienestam ir noteikta noziedzīgi iegūto līdzekļu kustības izsekošana un to iesaldēšana lielos apmēros.

Šogad izdoti 167 rīkojumi un iesaldēti noziedzīgi iegūti līdzekļi vairāk nekā 24 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā apmēram 1,2 miljoni eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Salīdzinot ar 2015.gada rezultātiem, dienests norādīja, ka visa pagājušā gada laikā iesaldēto noziedzīgi iegūto līdzekļu apjoms bija 21,6 miljoni eiro, no kuriem 737 186 eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!