Foto: LETA
Par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu divu nedēļu laikā aizturēti 31 Vjetnamas pilsonis un pieci personu pārvietotāji, savukārt kopš gada sākuma aizturēti 49 Vjetnamas pilsoņi, portālu "Delfi" informē Valsts robežsardze.

Otrdien, 14.aprīlī, atsaucoties uz nostrādājušā kustību sensora signālu, robežsargi pārbaudīja sensoriem pieguļošo teritoriju, kur konstatēja vairāku personu pēdas un atstātus priekšmetus.

Iesaistot papildus robežsargus, kinologus ar dienesta suņiem, kā arī Valsts robežsardzes helikopteri, tika organizēti pārkāpēju meklēšanas pasākumi. Pie robežpārkāpējiem robežsargus izveda dienesta suns, dzenot pēdas.

10 valsts robežu nelikumīgi šķērsojušie Vjetnamas pilsoņi un viņu pārvietotājs – Krievijas pilsonis tika aizturēti Zabarje purvā.

Savukārt piektdien, 10.aprīlī, robežsargi, veicot robežlīnijas, robežjoslas un piegulošās teritorijas apsekošanu, konstatēja valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas pazīmes.

Robežpārkāpēju meklēšanā tika iesaistīti gan papildus robežsargi, gan Valsts robežsardzes helikopters, tika veikta valsts robežas apsekošana ar kuteri pa Daugavas upi, kā arī pēdu dzīšana ar dienesta suni. Kaplavas pagasta meža pasīva "Zarosli" apkaimē, apmēram 500 metri no valsts robežas, robežsargi aizturēja deviņu personu grupu, starp viņiem bija valsts robežu nelikumīgi šķērsojušie septiņi Vjetnamas pilsoņi bez personu apliecinošiem dokumentiem un divi personu pārvietotāji – abi Krievijas pilsoņi.

Nepilnas divas nedēļas iepriekš, 29.martā, robežsargi, veicot pierobežas joslas kontroli, Pasienes pagastā ceļa malā konstatēja vairāku cilvēku apavu pēdu nospiedumus.

Iesaistot papildus robežsargus un veicot pēdu dzīšanu ar dienesta suni, apmēram pēc 800 metriem kādā neapdzīvotā mājā tika aizturēta personu grupa – astoņi iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojušie Vjetnamas pilsoņi un personu pārvietotājs, viens Krievijas pilsonis.

Savukārt 1.aprīlī, sadarbojoties Valsts robežsardzes struktūrvienību, amatpersonas aptuveni 10 kilometru attālumā no Latvijas-Lietuvas robežas uz ceļa Daugavpils-Medumi par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai aizturēja 1986.gadā dzimušo Latvijas pilsoni ar BMW X5. Vīrieša automašīnas salonā un bagāžas nodalījumā robežsargi konstatēja sešu Vjetnamas pilsoņu grupu.

Visos gadījumos par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu un par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākti kriminālprocesi.

Pēdējo divu mēnešu laikā šī ir jau septītā reize, kad robežsargi konstatē Vjetnamas pilsoņu grupu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.
Kopumā šogad par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturētas 49 personas, visi Vjetnamas pilsoņi, savukārt par viņu pārvietošanu un pārvietošanas organizēšanu aizturēti seši Krievijas, pieci Latvijas, viens Baltkrievijas un viens Tadžikistānas pilsonis.

Pērn visa gada garumā par "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti 139 trešo valstu piederīgie, no tiem lielākā daļa – 98 Vjetnamas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!