Foto: Shutterstock
Līdz šī gada decembra vidum visvairāk cilvēku Latvijā tiesāti par pārkāpumiem, kas saistīti ar zādzībām un braukšanu reibumā, uzzināja Tiesu administrācijā.

Visvairāk jeb 1817 cilvēkiem tiesāti pēc Krimināllikuma 180. panta par zādzību, krāpšanu, piesavināšanos nelielā apmērā. No šī skaita 285 bija sievietes. Lielākā daļa jeb 1316 no šiem cilvēkiem jau agrāk bijuši tiesāti par citiem likumpārkāpumiem. Visbiežāk tiesāti cilvēki vecumā no 30 līdz 49 gadiem – 972 cilvēki.

Cilvēkiem, kas tiesāti pēc šī Krimināllikuma panta visbiežāk jeb 931 gadījumā tika piespriests piespiedu darbs, savukārt 461 gadījumā – īslaicīga brīvības atņemšana.

Otrs populārākais likumpārkāpums šogad bijis transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šo pārkāpumu kopumā tiesāti 1123 cilvēki, no kuriem 430 bijušas agrāk tiesātas personas. Arī šo Krimināllikuma pantu visbiežāk pārkāpa cilvēki vecumā no 30 līdz 49 gadiem.

Arī dzērājšoferi visbiežāk sodīti ar piespiedu darbu – 803 gadījumos. Savukārt 118 gadījumos cilvēkiem piemērota īslaicīga brīvības atņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!