Šorīt, ap plkst.4 ceļu satiksmes negadījumā Rīgā gājuši bojā pieci cilvēki, aģentūrai LETA sacīja Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Spilves ielā automašīna "Hyndai Sonata" lielā ātrumā ietriekusies kokā. Notikuma vietā no gūtajām traumām mira pieci cilvēki, bet vēl viena aptuveni 30 gadus veca sieviete smagā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Zivtiņš sacīja, ka automašīnā bijuši seši cilvēki. Četri bojāgājušie ir jaunieši, bet viena bojāgājusī ir aptuveni 40-50 gadus veca sieviete.

Ceļu policijas priekšnieks uzsvēra, ka automašīnas braukšanas ātrumus bijis liels. Turklāt avārijas vietā nav konstatētas bremzēšanas pēdas.

Pagaidām nav ziņu par to, vai cietušais un bojāgājušie būtu lietojuši alkoholu, taču avārijas vietā esot mētājušās alus pudeles.

Saistībā ar traģisko negadījumu policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts alkohola reibumā. Par to iespējamais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais speciālists Aigars Bērziņš.

Policija patlaban noskaidro bojāgājušo personības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!