Foto: LETA
Neveiksmīga trešdiena bijusi kādam psihoaktīvo vielu, jeb tā dēvētā "spaisa" tirgotājam, kurš policijā ziņojis par bodei izsistu stiklu, bet atbraukušie likumsargi jau otro reizi dienas laikā viņam atsavinājuši visu tirdzniecībā izlikto preci.

Trešdien policisti Rīgā reidos pārbaudījuši četras adreses - Marijas ielā, Avotu ielā, Augusta Deglava ielā un Jēzusbaznīcas ielā, kur kopā tirgotavās atrada un atsavināja 77 iepakojumus ar augu valsts izcelsmes maisījumiem.

Savukārt vakarā policisti saņēma izsaukumu uz vienu no jau iepriekš pārbaudītajām adresēm Jēzusbaznīcas ielā. Izsaucējs ziņoja, ka tirdzniecības vietā esot izsists stikls.

Ierodoties notikuma vietā, lai skaidrotu stikla izsišanas apstākļus, policisti vispirms nolēma arī atkārtoti pārbaudīt šo tirdzniecības vietu. Pārbaudē tika atrasti un atsavināti vēl 23 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem, savukārt par izsisto stiklu ziņojušais tirdzniecības vietas darbinieks no iesnieguma atteicās.

Pārbaužu rezultātā sākts viens kriminālprocess un trīs administratīvās lietas.

Atsavinātās vielas nosūtītas ekspertīzei, lai noskaidrotu, vai šie maisījumi satur aizliegto vielu sarakstā esošas narkotiskās vai psihotropās vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!