Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" Ogres novadā atbrīvojuši nolaupītu sievieti un aizturējuši iespējamo ļaundari, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Kā liecina portāla "rus.delfi.lv" rīcībā esošā informācija aizturētais ir Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valdes priekšsēdētāja Jāņa Dineviča dēls Dāgs Dinevičs.

Valsts policijas darbinieki saņēmuši informāciju par kādu 1977. gadā dzimušu sievieti, kura jau vairākas dienas neesot bijusi nedz mājās, nedz darbavietā. Likumsargiem bijušas pamatotas aizdomas, ka sievieti nolaupījis viņas bijušais draugs. Saņemtā informācija apstiprinājusies.

Likumsargi noskaidrojuši, ka sieviete pret pašas gribu turēta kādā privātmājā Ogres novadā.

Izvērtējot situāciju un analizējot citus līdzīgus gadījumus, likumsargi secinājuši, ka pastāv reāls cilvēka dzīvības apdraudējums. Tādēļ KIP darbinieki piesaistījuši pretterorisma vienību "Omega" un devušies uz Ogres novadu.

Nolaupītās sievietes atbrīvošanas operācija noritējusi veiksmīgi, informēja policijā. Cietusī atbrīvota un operācijas laikā nav cietusi. Uzreiz policijai izdevies aizturēt arī iespējamo ļaundari – 1970. gadā dzimušu vīrieti. Pret aizturēto sākts kriminālprocess par personas nolaupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.

2010. gadā portāls "Delfi" jau vēstīja, ka likumsargi Dineviča dēlu tur aizdomās par bijušās draudzenes nolaupīšanu. Toreiz tika ziņots, ka no "SIRENE" Norvēģijas biroja saņemta informācija, ka no savām mājām Norvēģijā pazudusi Latvijas pilsone Aleksandra Rumjanceva. Likumsargiem bija aizdomas, ka sievieti aizvedis viņas bijušais draugs Dāgs Dinevičs. Tiesībsargiem bija aizdomas, ka Dinevičs 1977. gadā dzimušo Rumjancevu aizvedis piespiedu kārtā.

Savukārt 2005. gadā Dāgu Dineviču policija meklēja aizdomās par SIA "Consena plus" bijušā valdes priekšsēdētāja Ivara Tolstika saduršanu. Dāgs Dinevičs tobrīd bijis šī uzņēmuma valdes loceklis un līdzīpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!