Šodien Balvu rajona prokuratūra paredzējusi uzrādīt apsūdzību 17 gadu vecajam Balvu vakarskolas audzēknim par deviņus gadus veca zēna spīdzināšanu, informēja Balvu rajona prokurore Zina Pančenko.
Ņemot vērā, ka tiesu medicīniskā ekspertīze konstatējusi cietušajam tikai miesas bojājumus, kā arī izvērtējot jaunos lietas apstākļus, apsūdzība tiks celta pēc Krimināllikuma (KL) 231.panta 2.daļas - par par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, lai gan iepriekš pret jaunieti bija ierosināta krimināllieta pēc KL 125.panta 2.daļas 4.punkta par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu ar mocīšanas un spīdzināšanas pazīmēm.

Jau ziņots, ka 30.septembrī ap plkst.19.30 Bērzkalnes pagastā, braucot ar velosipēdu, jaunietis sastapis deviņus gadus veco zēnu. Pēc sarunas ar viņu puisis piedāvājis zēnu kādu gabaliņu aizvest ar riteni, jo abiem nedaudz bijis pa ceļam.

Dubļevas autobusu pieturā, kur abiem bija jāšķiras, jaunietis pēkšņi atcerējies, ka pirms gada viņu seksuāli pazemojis kāds divus gadus vecāks jaunietis, liekot iesaistīties dzimumaktā un apmierinot ar viņu savas seksuālās vēlmes. Kā sacīja Dortāns, nejauši ceļā sataptais zēns acīmredzot atsaucis viņam atmiņā šo gadījumu, tādēļ cerībā to visu aizmirst jaunietis vēlējies līdzīgā veidā to atdarīt.

Aiz pieturas nojumes jaunietis licis zēnam izģērbties, vairākkārt zēnu sitis un spārdījis ar kājām, arī pa dzimumorgāniem. Zēns bijis pārāk iebiedēts, tāpēc nav pretojies.

Balvu policijas nodaļas izziņas inspektors Jānis Dortāns pastāstīja, ka izmeklēšanas gaitā jaunietis mainīja savas liecības, nav apstiprinājies puiša iepriekš stāstītais par viņa paša seksuālu izmantošanu netiklā veidā. Nopratināts it kā vainīgais un jaunieša draugs, kuram stāstīts par šo pāridarījumu, konfrontēšanā puisis atzinis, ka stāstījumu izdomājis, lai attaisnotu savu rīcību.

17 gadu vecais puisis nāk no nelabvēlīgas ģimenes, savulaik mācījies Tilžas internātskolā, tagad - Balvu vakarskolā, bieži klaiņo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!