Ceturtdienas, 22.maija, rītā Jēkabpils policijā saņemts zvans no nezināma avota, ka Jēkabpils rajona tiesas namā ievietots spridzeklis. Darbinieki evakuēti un notikuma vieta norobežota, ziņo laikraksts "Jaunais Vēstnesis".

Kā laikrakstam komentē Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Rolands Bērziņš, notikuma apstākļi pagaidām nav zināmi. Pie ēkas sapulcējušies darbinieki teic, ka saņēmuši paziņojumu par evakuāciju.

Iespējams, šādi rīkojies cilvēks, kurš varētu būt neapmierināts ar kādas lietas izskatīšanu tiesā, laikrakstam norādījuši neoficiāli avoti.

Notikuma vietā dežūrē ātrās palīdzības brigāde un ugunsdzēsēji,
ieradusies policija un kinologs. Pašlaik tiek gaidīta specvienības ierašanās no Rīgas kopā ar sapieri.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece informē, ka zvanītājs ir noskaidrots un tas ir kāds 1997.gadā dzimis jaunietis, kurš, esot vēlējies pajokot.

Jaunietis jau iepriekš bijis policijas redzeslokā, šobrīd uzsākts kriminālprocess.

Par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē — soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!