Foto: Valsts policija
Pirmdien pulksten 5 Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 101, noticis sprādziens, kurā cietis mikroautobuss, kā arī blakus esošās automašīnas, pastāstīja mājas iedzīvotāja Diāna Selecka.

Policistiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ir noticis apjomīgs sprādziens - ir bojāti pieci transportlīdzekļi un ar šķembām bojātas dzīvojamās mājas ieejas durvis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Lāsma Kursīte.

Cietušo personu nav. Nekavējoties tika veikta mājas iedzīvotāju evakuācija.

Tāpat Kursīte informēja, ka par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas.

Selecka zināja teikt, ka sprādziena vietā patlaban strādā policija, kura lūgusi tuvējiem iedzīvotājiem evakuēties. "Ap astoņiem rītā ieradās policisti, kuri palūdza silti saģērbties un atstāt dzīvokļus. Visi mājas iedzīvotāji ir evakuējušies. Cik man zināms, cilvēki sprādzienā nav cietuši," stāstīja Selecka.

Netālu no sprādziena vietas stāvēšanai bijusi novietota arī pašas Seleckas izmantotā automašīna, kura neesot cietusi, bet policija to izmantot šodien nav ļāvusi, jo patlaban notiek procesuālās darbības.

"Iedzīvotāji apzinīgi izpildīja policijas norādījumus," notikušo atstāstīja Selecka, kura pati tagad evakuējusies uz vasarnīcu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā apstiprināja, ka glābēji šorīt saņēmuši izsaukumu uz Atbrīvošanas aleju Rēzeknē un pēc policijas lūguma tur veic dežūrēšanu.

Portāls "Delfi" novēroja, ka teritorija ir norobežota ar lentēm, ēkas pagalmā uzslieta policijas telts un notikuma vietā dežūrē dienesta darbinieki.

Kā pastāstīja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, mikroautobusa eksplozija notika pie piecstāvu dzīvojamās mājas, kuras 50 dzīvokļos ir deklarēti 79 iedzīvotāji. Policija pašvaldībai no rīta lūgusi nodrošināt autobusu, kurā varētu uzturēties no ēkas evakuētie iedzīvotāji.

"Mēs nodrošinājām autobusu, kuru izmantoja trīs iedzīvotāji, kuri tika nogādāti Rēzeknes 3. vidusskolā, kur skolas direktore viņus uzcienāja ar siltu tēju, kafiju un uzkodām. Patlaban jau viņi visi ir skolu atstājuši," sacīja Pozņakovs.

Viņš norādīja, ka pašvaldība sekos līdzi notikumu attīstībai un sniegs cilvēkiem palīdzību savu iespēju robežās.

Pozņakovs zināja teikt, ka policija turpina darbu notikuma vietā un ir sākts kriminālprocess. Mikroautobusa eksplozijā ir cietušas blakus esošās automašīnas un bojāta daudzstāvu nama siena, ko patlaban apseko speciālisti. Policija informējusi, ka procesuālo darbību veikšanai tai būs nepieciešamas vēl trīs līdz četras stundas, piebilda Pozņakovs.

Tiklīdz speciālisti beigs darbu notikuma vietā, mājas iedzīvotāji varēs atgriezties savās dzīvesvietās, informēja Kursīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!