Universālveikalā "Centrs" divos sprādzienos šodien cietuši vismaz 20 cilvēki. Pēc sprādziena universālveikala pirmais stāvs momentā piepildījies ar dūmiem, pa gaisu lidojušas stiklu lauskas, un kā stāstījuši citi aculiecinieki sprādziena vilnis bija jūtams arī ceturtajā stāvā, kur no plauktiem kritušas mantas.
No universālveikala telpām pašlaik ir iznesti vismaz 20 cietušie. Kāds vīrietis guvis smagu kājas traumu - kāja esot gandrīz norauta.

Pārsvarā cilvēki ir sagriezušies ar izsisto vitrīnu stikliem, taču ir arī nopietnāki savainojumi.

Nograndušā sprādziena epicentrs bijis somu glabātuvē pie AS "Pareks banka" norēķinu grupas universālveikala ēkā. Notikuma vietā patlaban strādā vismaz septiņas ātrās medicīniskās palīdzības automašīnas. Pie universālveikala piebruktas ugunsdzēsēju automašīnas. Policija ierobežot pieeju universālveikalam.

Sprādzienā cietis arī Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs, kurš ievainots labajā uzacī. Pirmais sprādziens atskanēja aptuveni plkst.17.30, bet otrais neilgi pēc tam. Sprādziena rezultātā universālveikala pirmā stāva logiem izbiruši stikli.

Universālveikala "Centrs" pārstāvji pagaidām atturas no komentāriem par šopēcpusdien veikalā notikušā sprādziena iemesliem.

Kompānijas "Linstow Varner", kurai pieder universālveikals, finansu direktors Olafs Vītols BNS sacīja, ka viņam nav nekādu versiju par sprādziena iemesliem.

Arī "Linstow Varner" sabiedrisko attiecību menedžeris Rems Razums atturējās no komentāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!