Foto: Valsts policija

Valsts policijas vakar aizturētais biedrības "Meklēšanas vienība Brālība" valdes priekšsēdētājs Jurijs Teteris piektdien atbrīvots no izolatora un viņa advokāts apgalvo, ka pie klienta nav atrasts trotils.

Tetera advokāts Normunds Rečs teica, ka klientam pēc atbrīvošanas nav piemērots drošības līdzeklis, taču noteikts procesuālais statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess.

Aizstāvībai nav zināms, kur policija atradusi preses paziņojumā minēto sprāgstvielu un ieroču daudzumu, taču tam neesot nekāda sakara ar Teteri.

Advokāts norādīja, ka kratīšanā pie klienta nav atrasts "neviens grams trotila". Klientam, kurš šobrīd orientējas uz Pirmā pasaules karā kritušo karavīru un relikviju meklēšanu mājā glabājies viens deaktivizēts ierocis, sarūsējuši ieroču stobri un neliels daudzums praktiski neizmantojama Pirmā pasaules kara laika munīcijas. "Šaut ar šiem priekšmetiem nav iespējams," uzsvēra advokāts.

Tetera vadītā organizācija nodarbojas ar karā bojā gājušo un neapbedīto kareivju mirstīgo atlieku meklēšanu un nodošanu pārapbedīšanai kapos. Šīs organizācijas mērķis neesot tā sauktā "melnā arheoloģija" un peļņas gūšana no kara laika liecībām.

Jau ziņots, ka vakar Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes amatpersonas Rīgā, galvaspilsētas reģionā un Tukuma novadā veica kopumā 12 kratīšanas saistībā ar iespējamu nelikumīgu šaujamieroču munīcijas un sprāgstvielu glabāšanu. Vienā no kratīšanām Rīgas reģionā dzīvību neapdraudošus miesas bojājumus guva policists.

Kratīšanu rezultātā likumsargi kopumā izņēma 40 kilogramus trotila, 11 dažādas pistoles, desmit karabīnes, septiņus automātiskos ieročus, 1142 munīcijas vienības un 81 ieroču būtisku sastāvdaļu, 75 spridzināšanas ietaises un to sastāvdaļas.

Starp kratīšanā izņemtajiem priekšmetiem ir gan kara laika, gan jaunākos laikos ražoti priekšmeti.

Kriminālprocesā tiek pārbaudītas septiņas personas, no kurām viena tika aizturēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!