Foto: F64

Prokuratūra par kukuļošanu uzrādījusi apsūdzības septiņām personām bijušās Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšnieces Ārijas Stabiņas krimināllietā.

Pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinājumu 31.maijā Stabiņa saukta pie kriminālatbildības par kukuļu pieņemšanu, dokumentu viltošanas organizēšanu, dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā un nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe pastāstīja, ka prokuratūrai nodotajā lietā apsūdzība uzrādīta vēl septiņām personām.

Viena persona apsūdzēta par vienu kukuļņemšanas atbalstīšanas epizodi, otra persona saukta pie kriminālatbildības par vienu kukuļdošanas epizodi, trešā persona apsūdzēta par vienu kukuļņemšanas atbalstīšanas epizodi un kukuļa piesavināšanās epizodi. Pret ceturto personu kriminālvajāšana sākta par vienu kukuļņemšanas atbalstīšanas epizodi un kukuļa piesavināšanās epizodi.

Piektā persona apsūdzēta par kukuļa piesavināšanos, sestā persona saukta pie kriminālatbildības par vienu kukuļņemšanas epizodi un vienu kukuļdošanas epizodi, bet vēl viens cilvēks apsūdzēts par divām kukuļdošanas atbalstīšanas epizodēm.

Prokuratūra kukuļu summas un apsūdzēto statusu pagaidām neatklāj.

Jau ziņots, ka pēc prokuratūras lēmuma par saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa pazuda. Šobrīd tiesībsargājošās iestādes viņu izsludinājušas starptautiskajā meklēšanā.

KNAB Stabiņu rosināja saukt pie kriminālatbildības, jo uzskata, ka bijusī Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar iesniegumu izskatīšanas organizēšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu.

KNAB pagājušā gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tai skaitā viena Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersona un divi pārvaldes darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!