Foto: DELFI

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa kukuļu ņemšanā sadarbojusies ar nekustamo īpašumu mākleri Tatjanu Sokolovu, kura atzinusi savu vainu apsūdzībās kukuļņemšanā, kukuļņemšanas atbalstīšanā un dokumentu viltošanā mantkārīgā nolūkā un šā gada pavasarī noslēgusi vienošanos ar prokuroru par 7040 eiro naudas sodu, ceturtdien vēsta žurnāls "Ir".

Sokolova bijusi iesaistīta epizodē, kad Stabiņa palīdzēja tikt pie pašvaldības dzīvokļa beztermiņa īres tiesībām Stradiņa slimnīcas mediķim Ojāram Rubenam.

Stabiņa bija apsolījusi Rubenam par naudu izkārtot pašvaldības dzīvokli un, lai Rīgas domes institūcijas šādu lēmumu varētu pieņemt, lūgusi māklerei un firmas "ST fondi" īpašniecei Sokolovai sagatavot nepieciešamos dokumentus.

Abas sievietes tikušās Stabiņas darba kabinetā un pārrunājušas iespējas Rubenam deklarēties kādā denacionalizētā namā un iegūt "brosku", kā mākleru slengā apzīmē fiktīvu līgumu par neizmantotas dzīvojamās platības īri.

Ja cilvēks bija deklarējies saimnieka mājā, ar to Rīgā pietika, lai maiņas ceļā pretī dabūtu pašvaldības dzīvokli. Par "broskas" izgatavošanu Stabiņa Sokolovai piesolījusi 200 līdz 300 eiro, kam māklere piekritusi. Sokolova uzdevusi savas firmas darbiniecei izstrādāt īres līgumu - ar atpakaļejošu datumu un viltotu mājas īpašnieka parakstu.

Rubens pēc tam deklarējies noteiktajā adresē un pēc Stabiņas komandas Rīgas domes dzīvojamo telpu maiņas komisijai iesniedzis nepieciešamos dokumentus.

Komisija 2012.gada 12.martā piekritusi, ka Rubens viltus mitekli iemaina pret reālu pašvaldības dzīvokli. Šīs pašas dienas pēcpusdienā Stabiņa savā kabinetā no Rubena saņēmusi aploksni ar 9800 eiro, vēsta žurnāls.

Pusstundu vēlāk tās saturu viņa sadalījusi un trijās aploksnēs atdevusi znotam Kristapam Fedorekam ar rīkojumu 7000 eiro nodot pašvaldības dzīvokļa iepriekšējā īrnieka mazdēlam, 500 eiro - Sokolovai par "brosku" un daļu atstāt sev. Pati savām vajadzībām Stabiņa paturējusi 800 eiro.

Rubens gan samaksāto naudu par kukuli neuzskata.

Sokolova tika apsūdzēta kukuļņemšanā, kukuļņemšanas atbalstīšanā un dokumentu viltošanā mantkārīgā nolūkā. Savu vainu viņa ir atzinusi un ar prokuroru noslēgusi vienošanos, ko šā gada aprīlī apstiprinājusi Centra rajona tiesa.

Par noziegumu izdarīšanu Sokolovai piespriests 7040 eiro sods, vēsta "Ir". 

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē trim personām piemērots naudas sods saistībā ar bijušās Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšnieces Ārijas Stabiņas kukuļošanu. Tikmēr pati Stabiņa joprojām izsludināta meklēšanā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!