Foto: LETA
Augstākās tiesas (AT) Senāts piektdien atstāja spēkā 17 gadu cietumsodu juristam Nikolajam Zikovam, kurš apsūdzēts slepkavībā kinoteātrī "Forumcinemas", portālam "Delfi" pastāstīja tiesā.

Senāts atstāja spēkā spriedumu, ar kuru Zikovs atzīts par vainīgu slepkavības izdarīšanā vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz 17 gadiem, konfiscējot arestētos finanšu līdzekļus 214,07 latus un 100 eiro. Senāts lietu rakstveida procesā izskatīja sakarā ar apsūdzētā, viņa aizstāvja un cietušās pārstāvja kasācijas sūdzībām par apelācijas instances tiesas nolēmumu.

Senāta lēmums nav pārsūdzams.

Apsūdzība liecina, ka Zikovs 2011.gada 19.februārī ar nokavēšanos ieradies kinoteātra "Forum Cinemas" 4.zālē uz filmu "Melnais gulbis". Atrodoties minētās zāles 10.rindā 17.vietā, apsūdzētais sāka skaļi čaukstināt papīra maisu ar konfektēm, traucējot apkārtējiem skatīties filmu. Daži skatītāji aizrādīja apsūdzētajam par trokšņainu uzvedību seansa laikā. 9.rindā 14.vietā sēdošais skatītājs, izrāva maisu ar konfektēm no apsūdzētā rokām un nolika to uz grīdas.

Pēc seansa beigām, kad citi skatītāji vēl atradās zālē, apsūdzētais, atriebības nolūkā, skatītājam, kurš nolika zemē viņa konfekšu turzu, uzlēja virsū nelielu ūdens daudzumu no līdzpaņemtās pudeles. Cietušais piesteidzās pie apsūdzētā, radās konflikts, kura laikā, apsūdzētais izdarīja četrus šāvienus cietušā virzienā, no tiem trīs mērķtiecīgus šāvienus viņa ķermenī.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada 22.maijā apsūdzēto atzina par vainīgu slepkavības izdarīšanā vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā un sodīja ar brīvības atņemšanu uz 17 gadiem ar mantas konfiskāciju.

Izskatot lietu apelācijas kārtībā, AT Krimināllietu tiesu palāta 2013.gada 31.maijā atcēla Rīgas apgabaltiesas spriedumu daļā par mantas konfiskāciju, jo sakarā ar spēkā stājušiem grozījumiem Krimināllikumā, likuma sankcija neparedz mantas konfiskāciju. Līdz ar to nemainījās apsūdzētajam ar pirmās instances tiesas spriedumu noteiktais brīvības atņemšanas sods, bet tika atcelts papildsods – mantas konfiskācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!