Foto: Shutterstock
Jelgavas tiesā stājies spēkā piecu gadu cietumsoda spriedums krimināllietā, kurā par apreibinošo vielu jeb tā dēvētā spaisa iegādāšanos un realizēšanu apsūdzēts kāds vīrietis.

Jelgavas tiesas kancelejas vadītāja Taiga Klūga informēja, ka tiesā šī krimināllieta tika izskatīta 17.februārī, un tiesa nosprieda apsūdzēto Kristeru Tušinski atzīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts pēc Krimināllikuma 253-1.panta 3.daļas, un sodīt ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

Spriedums netika pārsūdzēts, un tas ir stājies spēkā.

Krimināllikuma 253-1.panta 3.daļa nosaka, ka par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju nepilngadīgai personai, izglītības iestādēs vai to teritorijā, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Kā ziņots, prokuratūra Jelgavas tiesai šo krimināllietu nodeva februāra sākumā.

Prokuratūra paziņojumā presei norāda, ka apsūdzētais realizācijas nolūkā no pirmstiesas izmeklēšanas gaitā nenoskaidrotas personas iegādājās ne mazāk kā 32 gramus zaļas krāsas augu valsts izcelsmes vielas, kas satur psihotropo vielu "5F-AMB", un 21 gramu pulverveida vielas, kas arī satur "5F-AMB".

Turpinot savas noziedzīgās darbības, psihotropo vielu realizācijas nolūkā vīrietis telefoniski sazinājās ar savu paziņu un piedāvāja viņam piedalīties "spaisa" realizēšanā.

Turpmākajā darbībā iesaistījās speciālā izmeklēšanas eksperimenta dalībnieks, kurš samaksāja 20 eiro un saņēma informāciju par vielas atrašanos izglītības iestādes teritorijā pie transformatora ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!