Stāmerienā Svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas baltā fasāde pie ieejas durvīm apķēpāta ar sātaniskiem uzrakstiem - uzzīmētas piecstaru zvaigznes, latviski uzrakstīts “tev būs sātanu pielūgt” un uzrakstīti simboliskie sātana skaitļi - 666.
Draudzes locekle Irina Sazonova stāsta, ka uzraksts, kas veidots ar melnu flomāsteru, atklāts Ziemassvētku vakarā. Visticamāk, tas esot parādījies pēc tam, kad 23.decembrī Stāmerienā notika diskotēka. “Nekavējoties par notikušo ziņojām policijai. Operatīvi ir noskaidrota aizdomās turētā persona - kāda 17 gadus veca jauniete,” saka Sazonova.

Gulbenes rajona prokuratūrā laikrakstam apstiprina šo informāciju. Ir uzsākts kriminālprocess. Aizdomās turētā ir nopratināta.

Sazonova klāsta, ka ar draudzes spēkiem sātaniskais uzraksts uz baznīcas fasādes ir aizkrāsots, taču esot palikusi sajūta, ka dievnams ir apgānīts. “Tas ir aizskaroši, nepatīkami. Līdz šim neviens neko tādu pret šo baznīcu nebija atļāvies. Šis taču ir ne tikai dievnams, kas nozīmīgs ticīgajiem. Ēka ir arī valsts nozīmes kultūras piemineklis. Pareizticīgie ar cieņu izturas pret katoļu un luterāņu svinētajiem Ziemassvētkiem, esam pelnījuši tādu pašu cieņu,” saka Sazonova.

Pareizticīgajiem pašlaik norit stingrais gavēnis, kas liedz pārtikā lietot dzīvnieku izcelsmes produktus. Pareizticīgo Ziemassvētkos - naktī uz 7.janvāri - Stāmerienas baznīcā iecerēts krāšņs nakts dievkalpojums. Stāmerienas dievnams ir vienīgā pareizticīgo baznīca, kas darbojas Gulbenes rajonā.

Oktobrī Stāmerienā no postažas augšāmcēlušos Svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcu iesvētīja metropolīts Aleksandrs. 2004.gadā Stāmerienā pareizticīgo baznīcai svinēja simtgadi. Stāmerienas baznīca ir valsts nozīmes kultūras piemineklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!