Foto: DELFI

Valsts policijas (VP) Rīgas Ziemeļu iecirkņa kriminālpolicija ir pabeigusi izmeklēšanu un nosūtījusi prokuratūrai kriminālprocesu par šaujamieroča un munīcijas nelikumīgu iegādāšanos un glabāšanu, informēja VP.

Šā gada 23. februārī policija saņēma izsaukumu uz kādu adresi Rīgā, Vēžu ielā, kur mājas kāpņutelpā lifta šahtā bija atrasts maiss, kurā atradās revolverim līdzīgs priekšmets un munīcija. Policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas.

Izmeklēšanā likumsargiem izdevies noskaidrot iespējamo vainīgo personu – tas bija kāds Gruzijas pilsonis, kurš Latvijas teritorijā uzturējās bez attiecīgas atļaujas, slēpa savu identitāti un izmantoja viltotus dokumentus. Tāpat likumsargi noskaidroja, ka vīrietis izsludināts starptautiskajā meklēšanā Gruzijā un Itālijā. Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšanas laikā veicot kratīšanu aizdomās turētās personas dzīvesvietā, likumsargi aizturēja 1983.gadā dzimušu vīrieti, pie kura atrada lielas enerģijas pneimatisko ieroci, viltotus dokumentus un psihotropās vielas.

Kriminālprocess papildus tika kvalificēts pēc Krimināllikuma 275. panta otrās daļas – par viltota dokumenta izmantošanu personu grupā ar nenoskaidrotu peronu, pēc Krimināllikuma 281. panta otrās daļas – par identitātes slēpšanu, pēc Krimināllikuma 253.panta pirmās daļas – par psihotropo vielu glabāšanu un pēc Krimināllikuma 233.pantu otrās daļas – par pneimatiskā ieroča glabāšanu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!