Krāpšanā apsūdzētā uzņēmēja Armanda Stendzenieka advokāts Saulvedis Vārpiņš iesniedzis apelācijas sūdzību par Kurzemes apgabaltiesas spriedumu. Vārpiņš sacīja, ka apelācijas sūdzībā lūgts atcelt apgabaltiesas spriedumu un nosūtīt lietu atkārtotai izskatīšanai, jo pierādījumu vērtēšana neesot bijusi objektīva un vispusīga.
Kurzemes apgabaltiesa ir saņēmusi Vārpiņa apelācijas sūdzību. Apelācijas sūdzību gatavojot arī pats Stendzenieks, un tuvākajā laikā tā tikšot nosūtīta uz tiesu. Kā sacīja Vārpiņš, Stendzenieka apelācijas sūdzības teksts būšot garš un izvērsts.

Kā ziņots, Kurzemes apgabaltiesa Stendzeniekam piesprieda brīvības atņemšanu uz 10 gadiem un sešiem mēnešiem ar mantas konfiskāciju, bet pēc Amnestijas likuma piemērošanas sods viņam samazināts uz pusi - līdz pieciem gadiem un trīs mēnešiem. Tiesa atzina "Bankas Baltija" (BB) pieteikto civilprasību par Ls 8 626 500 piedzīšanu un nolēma, ka Stendzeniekam bankai jāatmaksā Ls 6 798 321.

Tiesa atzina Stendzenieka vainu krāpšanā lielos apmēros par pierādītu. Viņš AS "Ventspils nafta" (VN) galvojumu kredīta saņemšanai BB un Maskavas bankā "Intertek" ieguvis ar viltu, jo jau zinājis, ka Vācijas rūpnīcas "Leune Werke" privatizācija nebūs iespējama, un šajā jautājumā maldinājis VN valdi, uzskata tiesa. Ņemot vērā iepriekš apcietinājumā pavadīto laiku, Stendzeniekam cietumā būs vēl jāpavada aptuveni 7-9 mēneši.

Stendzenieks pauda apņēmību pēc trīs četriem gadiem noteikti iesaistīties politikā. "Un, jo lielāks būs pretsvars, jo stiprāka būs mana apņēmība," pēc sprieduma sacīja Stendzenieks. Šonedēļ viņš pieteicies konkursā vakantajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatam.

Stendzenieks tiek apsūdzēts kredīta garantiju izkrāpšanā no VN. Kredīta garantijas Stendzenieks izkrāpis, lai viņa uzņēmums ZuS saņemtu 18 miljonu ASV dolāru kredītu BB, tikpat lielu kredītu Maskavas bankā "Intertek", kā arī 10 miljonu ASV dolāru kredītu "Parekss bankā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!