Stradiņa slimnīcas teritorijā decembra sākumā atrastais mirušais pacients nav miris vardarbīgā nāvē, secināts ekspertīzē.

Kā  pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā izmeklēšana vēl turpinās.

4.decembra vakarā policija saņēma informāciju par to, ka Stradiņa slimnīcas teritorijā atrodas vīrieša līķis. Notikuma vietā likumsargi atrada 1944.gadā dzimušu vīrieti.

Stradiņa slimnīcas pārstāve Ieva Stibe aģentūru LETA iepriekš informēja, ka 3.decembrī pacients patvaļīgi pametis kādu no slimnīcas nodaļām. Konstatējot vīrieša prombūtni, slimnīcas personāls nekavējoties sācis pacienta meklēšanu, iesaistot apsardzi un Valsts policiju. Meklēšanas rezultātā 4.decembrī pacienta mirstīgās atliekas atrastas slimnīcai pieguļošajā teritorijā.

Jau ziņots, ka šī nav pirmā reize, kad Stradiņa slimnīcas teritorijā atrasts līķis. Pagājušā gada maijā tur atrastas fotogrāfa Valda Lavrinoviča mirstīgās atliekas. Izrādījās, ka Lavrinoviča līķis nebija pamanīts aptuveni mēnesi, un, kad to atrada, ķermenis jau bija sadalīšanās stadijā. Tiesu medicīniskajā ekspertīzē secināts, ka viņa mirstīgajām atliekām nav vardarbīgas nāves pazīmju, turklāt fotogrāfa organismā konstatētas 2,58 promiles alkohola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!