Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji pret 80 000 latu lielu drošības naudu no apcietinājuma atbrīvotajam bijušajam Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoram Vilnim Štramam noteica vēl četrus drošības līdzekļus. Štrams tiek turēts aizdomās par starpniecību kukuļdošanā.
Papildus drošības naudai Štramam noteikts aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums, proti, aizliegts ieņemt amatus Rīgas domē un tās struktūrvienībās. Štramam ir aizliegts izbraukt no valsts, kā arī viņam noteikta sūtījumu saņemšanas adreses paziņošana.

Plašāku informāciju KNAB par kriminālprocesu patlaban nesniedz.

Jau ziņots, ka Štramu KNAB aizturēja 14.februārī. Viņš tiek turēts aizdomās par starpniecību 65 000 eiro (45 700 latu) kukuļa došanā. 15.februārī, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Štramu apcietināja. 14.februārī KNAB aizturēja arī toreizējo Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītāju Raimondu Janitu, kuram nākamajā dienā tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Janitu no apcietinājuma atbrīvoja 19.martā. Arī Janita tiek turēts aizdomās par starpniecību kukuļošanā.

Neoficiāli izskanējis, ka kukuļdošana notikusi saistībā ar uzņēmuma "NCC Spilve Development" būvniecības plāniem Spilvē.

Tā dēvētajā Rīgas domes kukuļošanas lietā aizturēti arī bijušais Rīgas un Jūrmalas pilsētas mērs, toreizējais "Eldikrija" padomes priekšsēdētājs Andrejs Inkulis un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Pēteris Strancis.

Savukārt 17.jūnijā KNAB veica kratīšanu Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Edmunda Krastiņa (TP) kabinetā. Tā esot veikta saistībā ar krimināllietu, kurā uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu aizturēts Štrams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!