Foto: LETA

Lai arī izskanējis, ka uz bijušā valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa automašīnā atrastās naudas, nav bijuši viņa pirkstu nospiedumi, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks ir pārliecināts par pietiekamu pierādījumu kopumu.

Intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" trešdien viņš skaidroja, ka Magoņa lietā iegūtie pierādījumi ļauj secināt, ka noticis noziedzīgs nodarījums, kas saistīts ar kukuļņemšanu un LDz meitasuzņēmumu "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS).

Ja darbības būtu veiktas bez pamata, ne prokuratūra, veicot uzraudzību, ne tiesa neakceptētu Magoņa paturēšanu apcietinājumā un drošības līdzekļa nemainīšanu, viņš uzsvēra.

Pagaidām nav zināms, kad KNAB lietu varētu virzīt tālāk.

Jau vēstīts, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu pret Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma LDz RSS iepirkumu.

Portāls "Diena.lv" iepriekš ziņoja, ka iespējams, Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā LDz RSS nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

KNAB 6. augusta vakarā veica kratīšanu Magoņa darba vietā, un viņš aizturēts, ar automašīnu atgriežoties no Igaunijas. LDz vadītājs no amata 7. augustā tika atbrīvots, un par viņa pienākumu izpildītāju iecelts LDz līdzšinējais valdes loceklis Aivars Strakšas. Rīgas rajona tiesa 8.augustā Magonim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

"Lursoft" informācija liecina, ka Magonis bija LDz valdes priekšsēdētājs kopš 2005.gada. No 2003.līdz 2005. gadam vadījis LDz padomi.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!