Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturētajiem no jau bijušajam AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) valdes loceklim Edgaram Strodam un uzņēmējam Armandam Zeihmanim piemērojis drošības līdzekļus, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

KNAB portālam "Delfi", neminot personu vārdus, norādīja, ka abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – aizliegums izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām. Abas aizturētās personas patlaban atbrīvotas no īslaicīgās aizturēšanas vietas.

Kriminālprocesā amatpersonai tiek inkriminēta dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, izvairīšanās no deklarācijas iesniegšanas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

Savukārt fiziskā persona atzīta par aizdomās turēto un tai tiek inkriminēta dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšana.

KNAB norāda, ka šobrīd plašāku informāciju par konkrēto kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām nevar sniegt, lai nekaitētu izmeklēšanas interesēm.

Jau ziņots, ka 1. oktobrī kriminālprocesā, kas sākts pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem, KNAB aizturēja tobrīd vēl amatā esošo LVC valdes locekli Edgaru Strodu un uzņēmēju Armandu Zeihmani, kurš ir viens no apsūdzētajiem tā dēvētajā "Daimler" krimināllietā.

Šajā krimināllietā, ko vairākus gadus skata Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, Zeihmanis apsūdzēts par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas lielā apmērā atbalstīšanu.

KNAB iepriekš norādījis, ka birojam ir aizdomas par valsts amatpersonas izdarītiem iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar publisko iepirkumu organizēšanu ceļu būves nozarē un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Kriminālprocess sākts 27. jūnijā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, izvairīšanos no valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanas un par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

KNAB rīcībā esošie fakti norāda, ka LVC amatpersona 2017. un 2018. gadā, iespējams, ļaunprātīgi izmantoja dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un, vienlaicīgi pārkāpjot valsts amatpersonai noteiktos ierobežojumus, sniedza citām personām – iespējamiem iepirkumu pretendentiem – informāciju par valsts akciju sabiedrības plānotajiem iepirkumiem autoceļu uzturēšanā un atjaunošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!