Foto: LETA
Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa oktobra vidū sāks izskatīt krimināllietu, kurā par savas draudzenes nogalināšanu strīda laikā apsūdzēts Jānis Gaigals. Abi konfliktā iesaistītie bija studenti.

Kā liecina Latvijas Tiesu portālā pieejamā informācija, pirmā tiesas sēde šajā lietā paredzēta 15.oktobrī plkst.10. Par to, vai apsūdzētais patiešām ir noslepkavojis savu draudzeni un kādu sodu viņš par to pelnījis, būs jāspriež tiesnesei Gunai Krieviņai.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2012.gada 15.maijā bijis savā faktiskajā dzīvesvietā Rīgā un gaidījis atnākam draudzeni.

Kad draudzene ieradusies, starp abiem izcēlies sadzīvisks strīds, kura laikā apsūdzētais, būdams alkohola reibumā, ar abām rokām satvēris jaunās sievietes kaklu un sācis viņu žņaugt, bet pēc tam vairākas reizes iesitis cietušajai pa galvu. Pēc nodarītajiem miesas bojājumiem draudzene nomirusi.

Apsūdzētais savu vainu daļēji atzīst un izdarīto nožēlo, informēja Šēnberga. Tiesas priekšā Gaigalam būs jāstājas pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta par slepkavību un KL 180.panta 1.daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Par KL 116.pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - slepkavību - var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Savukārt KL 180.panta 1.daļā paredzētā sankcija ir brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Laikraksts "Vesti Segodņa" nesen vēstīja, ka nogalinātās studentes vecākiem radušās aizdomas par to, ka Gaigals slepkavību varētu būt filmējis un videomateriālu vēlāk izplatījis interneta vidē, jo līdzīgus video nelaiķes vecāki bija atraduši apsūdzētā jaunieša drauga profilā sociālajos tīklos.

Pagājušā gada maija vidū Iļģuciemā policisti aizdomās par draudzenes nonāvēšanu aizturēja kādu 25 gadus vecu studentu. Jaunais vīrietis savu vainu atzina un skaidroja, ka nelaime notikusi sadzīviska konflikta laikā, kurā viņš draudzenei vairākas reizes iesitis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis toreiz informēja, ka policijā vērsās kādas 1988.gadā dzimušas jaunietes vecāki, ziņojot, ka meita jau vairākas dienas neatbild uz tālruņa zvaniem. Vecāki norādīja meitas dzīvesvietu, kuru Rīgas policisti pārbaudīja. Dzīvesvietā likumsargi atrada jaunās sievietes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Notikušā apstākļu noskaidrošanai policisti sāka kriminālprocesu.

Turpinot izmeklēšanu, policistiem radās aizdomas, ka jaunietes nonāvēšanā varētu būt vainojams viņas dzīvesbiedrs, kuru likumsargi sāka meklēt. Policisti pārbaudīja vairākas aizdomās turētā jaunieša iespējamās atrašanās vietas dažādās Latvijas pilsētās. Meklēšanā iesaistījās arī bojā gājušās studentes tuvinieki, kuri lūgumu pēc palīdzības ievietoja sociālajos tīklos. Vecāki arī ziņoja, ka no meitas rokassomiņas esot pazudusi nauda.

Pēc pāris dienām Gaigals, saprotot, ka par izdarīto nāksies atbildēt, pats ieradās policijas iecirknī un atzinās. Jaunietis pastāstīja, ka liktenīgajā dienā lietojis alkoholiskos dzērienus un mājās viņam izcēlies strīds ar draudzeni, kas pāraudzis fiziskā konfliktā. Tā laikā puisis draudzenei vairākas reizes iesitis un pametis dzīvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!