Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī Jelgavā divos satiksmes negadījumos bija iesaistīti elektroskrejriteņu šoferi, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, svētdien, 4. jūlijā Jelgavā, Rīgas ielā, līdz šim nenoskaidrots elektroskrejriteņa vadītājs, braucot pa gājēju ceļu, uzbrauca 2013. gadā dzimušai meitenei, kura guva traumas. Elektroskrejrieņa šoferis aizbrauca no notikuma vietas, par to likumā noteiktā kārtībā neinformējot policiju. Policijā par notikušo ir noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokols.

Citā gadījumā svētdien Jelgavā, Rīgas ielā, kāda sieviete brauca ar elektroskrejriteni, krita un guva traumas. Sieviete tika nogādāta ārstniecības iestādē. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus, norādīja Kalniņa.

"Delfi" jau ziņoja, ka šogad, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, traumu skaits, kas gūts, pārvietojoties ar elektroskrejriteni, pieaug. Sīkāk par to, kā elektroskrejriteņu šoferi iekļaujas pilsētas satiksmē un cik lielā mērā viņi apdraud pārējos satiksmes dalībniekus, var lasīt šeit.

Tāpat arī "Delfi" žurnāliste piedalījās VP rīkotajā akcijā, dodoties izbraucienā ar policiju un vērojot, vai un cik lielā mērā cilvēki, kas Jelgavā pārvietojas ar elektroskrejriteņiem, zina noteikumus, kas attiecas uz viņiem. Sīkāk par to var lasīt šeit.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirknī saņemta informācija par 29 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti deviņi administratīvo pārkāpumu lēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!