Foto: Paula Čurkste/LETA
Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 65 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 11 personas un viena gājusi bojā, "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) "Delfi" uzzināja, ka svētdien pulksten 17 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Gulbenes novada Rankas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums starp divām vieglajām automašīnām.

Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji no vienas automašīnas atbrīvoja bojāgājušo, bet trīs cilvēki no automašīnām izkļuva paši saviem spēkiem.

Valsts policijā papildina, ka visvairāk negadījumu – 33 – fiksēti Rīgas reģionā. Šajās avārijās cietuši pieci cilvēki.

14 avārijas fiksētas Vidzemes reģionā. Arī tur cietuši pieci cilvēki, bet viens gājis bojā. Deviņas avārijas fiksētas Zemgalē, septiņas – Latgalē, kur cietis viens cilvēks bet divas – Kurzemes reģionā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 392 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 131 par ātruma pārsniegšanu un seši par agresīvu braukšanu.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi un deviņi kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!