Svētdien līdz sešiem vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) bija saņēmis izsaukumus jau uz aptuveni 150 kūlas ugunsgrēkiem visā Latvijas teritorijā, informēja VUGD preses sekretāre Solveiga Smiltene.
Kūlas ugunsgrēkos cilvēki pagaidām nav cietuši, bet vairākas ēkas ir nodegušas. Piemēram, Limbažu rajonā ir nodegusi kāda kūts. Lopi gan neesot cietuši. Savukārt Valmieras rajonā kūlas ugunsgrēka laikā nodedzis šķūnis.

Ugunsdzēsēji ir tik noslogoti, ka nespēj uzreiz ierasties notikuma vietā, tādēļ daži ugunsgrēki, kas neapdraudēja dzīvojamās ēkas, ap 18.oo vēl tikai gaidīja savu kārtu uz likvidēšanu.

Rīgā un Rīgas rajonā joprojām ir ļoti liels kūlas ugunsgrēku skaits.

Kā ziņo Latvijas Radio, Daugavpils ugunsdzēsēji ir nobažījušies, ka ļaunprāši varētu dedzināt kūlu uz plūdu ieskautajām saliņām. Palīdzības sniegšana šādās vietās būtu neiespējama.

Smiltene iepriekš norādīja, ka šogad pieņemtās izmaiņas likumdošanā pastiprina zemes īpašnieku atbildību par kūlas ugunsgrēkiem, tādēļ Rīgas rajona policija jau sākusi noskaidrot tos zemes īpašniekus, kuru teritorijās ir dedzināta kūla.

Šie zemes īpašnieki tiks bargi sodīti, ņemot vērā ugunsgrēku seku smagumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!