Foto: PantherMedia/Scanpix
Kuldīgā divos vērienīgos pasākumos "Dzīres Kuldīgā" un "Grandiozā nakts Kuldīgā", kas risinājās divu pēdējo jūlija nedēļu nogalēs, policija aizturējusi vairākus likumpārkāpējus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Pasākumu laikā Kuldīgas iecirknī saņemti 117 pieteikumi saistībā ar dažādiem notikumiem, piemēram, konstatēts, ka 25 nepilngadīgas personas atradās sabiedriskā vietā stiprā alkoholisko dzērienu apreibumā.

10 personām noteikta narkotisko vielu ekspertīze. Tāpat atrastas narkotiskās vielas, tostarp augu maisījumi, tabletes un pulveris ar kopējo svaru virs 50 gramiem, par ko uzsākti trīs kriminālprocesi un izņemtajām vielām nozīmēta ekspertīze.

Reidu laikā tika pievērsta uzmanība arī nelikumīgā apritē nonākušām akcizētām precēm, cigaretēm un alkoholam. No aprites tika izņemtas 1000 cigaretes.

Policija pieķērusi divus autovadītājus un divus velosipēdistus, kuri, būdami alkohola apreibumā, vadīja transportlīdzekli un velosipēdu.

Noformēti 40 administratīvā pārkāpuma protokoli ceļu satiksmes jomā, lielākā daļa no tiem noformēti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Svētku dienās notikuši četri ceļu satiksmes negadījumi, kuros gan nav bijis cietušo.

Saistībā ar miesas bojājumu nodarīšanu konstatēti četri notikumi – sadzīviska rakstura konflikti, kas nav atstājuši smagas sekas.

Policijā saņemti trīs pieteikumi par personīgo mantu pazušanas vai zādzības faktiem, divi – par atrastajām mantām.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa (VP KRP) priekšnieks Normunds Alecks uzskata, ka pasākumi noritējuši samērā mierīgi. Gan pilsētas viesiem, gan pašiem kuldīdzniekiem bijusi laba iespēja atpūsties drošā vidē.

Tāpat viņš uzsver, ka VP KRP Kuldīgas iecirkņa amatpersonas arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību nepilngadīgām personām, kuras atradīsies sabiedriskās vietās apreibinošo vielu iespaidā un nelikumīgai narkotisko vielu apritei.

"Aicinu vecākus pievērst uzmanību saviem nepilngadīgiem bērniem un runāt ar viņiem par sekām, kādas var iestāties, rīkojoties neapdomīgi vai pārgalvīgi bez pieaugušo klātbūtnes. Policijas novērojumi apstiprina, ka svētku pasākumu laikā liela daļa vecāku nezina, kur atrodas viņu bērni un ar ko nodarbojas. Tā nedrīkstētu būt,'' uzsver VP KRP Kuldīgas iecirkņa priekšnieks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!