Muitnieki svētku brīvdienās lieguši Latvijā ievest 1,2 miljonus kontrabandas cigarešu un 560 litrus degvielas, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kopumā kontrabandisti dažādos veidos – slēpjot zāģmateriālu kravā, automašīnu konstrukcijās un zem ceļotāju virsdrēbēm – mēģināja Latvijā ievest 1 208 050 cigarešu ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām. Savukārt 560 litrus degvielas pārkāpēji centās paslēpt papildu degvielas tvertnēs.

Silenes un Pāternieku muitas kontroles punktos trešdien muitnieki sadarbībā ar robežsargiem kādai personai zem apģērba, automašīnu priekšējā panelī un rezerves ritenī atrada dažādu marku 2440 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām. Savukārt kādas vieglās automašīnas instrumentu nodalījumā bija paslēptas četras kannas ar 80 litriem dīzeļdegvielas.

Ceturtdien Silenes muitas kontroles punktā divu kravas automašīnu puspiekabju nestandarta degvielas tvertnēs muitnieki konstatēja 480 litrus dīzeļdegvielas. Savukārt Terehovas muitas kontroles punktā kādā automašīnā virs atgāzu izpūtēja speciāli izveidotā šahtā VID darbinieki atrada paslēptas 2880 "More" un "Kiss" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Piektdien kontrabandisti pieķerti Grebņevas un Vientuļu muitas kontroles punktā. Kādas automašīnas jumtā zem apšuvuma un personai zem virsjakas muitnieki atrada 1650 "More" un "Leningrad" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Pāternieku muitas kontroles punktā sestdien kādas automašīnas kravā – desmit zāģmateriālu pakās – ierīkotos slēpņos muitnieki atrada 1 197 580 "Sovereign" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām un "Regal" markas cigaretes bez akcīzes markām. Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess par cigarešu kontrabandu lielā apmērā un aizturēta viena persona.

Svētdien Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos automašīnu aizmugurējā bamperā un bagāžas nodalījuma instrumentu kastē atrastas noslēptas 2900 "More" un "Saint George" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Silenes muitas kontroles punktā, veicot pārbaudi no Braslavas uz Daugavpili kursējošā maršruta autobusā, tika atklāts, ka kāds pasažieris zem apģērba paslēpis 600 "West", "More" un "Queen" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!