Pa Rīgas-Daugavpils šoseju braucošs kravas autofurgons ar sviesta kravu, kura šoferis nav spējis nobremzēt, otrdienas pēcpusdienā Ogres rajonā izraisījis vēl divu kravas automašīnu sadursmi un pēc tam iebraucis Daugavā.
Negadījums noticis Jumpravas pagastā aptuveni divus kilometrus no robežas ar Aizkraukles rajonu, autoavāriju dēļ autobraucēju vidū bēdīgi slavenajā Velnabedrē.

Ogres rajona policijas pārvaldes ceļu policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Gatis Štauers pastāstīja, ka ap plkst.14.30 no Rīgas puses pa kalna nogāzi lejup Velnabedres virzienā viena aiz otras braukušas trīs kravas automašīnas - KAMAZ, GAZ un sviesta kravu vedošs autofurgons, kura marka pagaidām vēl nav zināma.

Pa priekšu braukušajam KAMAZ vajadzējis nogriezties pa kreisi, tāpēc tā šoferis ieslēdzis pagrieziena rādītāju un sācis bremzēt. Redzot priekšā braucošā auto manevru, bremzēt sācis arī GAZ šoferis, turpretī sviestu vedušā furgona šoferis nav spējis nobremzēt savu krietni smagāko braucamo - auto ietriecies GAZ, kas savukārt ieslīdēja pretējās kustības joslā un saskrējās ar Rīgas virzienā braucošu kravas auto. Tostarp avāriju izraisījušais autofurgons iebrauca Daugavā.

Negadījumā savainojumus guvis GAZ šoferis, kurš nogādāts Ogres slimnīcā.

Šauers pastāstīja, ka avārijas dēļ notikuma vietā aptuveni stundu bijusi bloķēta satiksme, taču pēcāk tā atjaunota. Policija otrdienas vakarā vēl lēma, kā izvilkt no upes tajā iebraukušo furgonu ar sviestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!