Uzstājoties tiesu debatēs, prokurors Ivars Krauze šodien bijušās Privatizācijas aģentūras darbinieces Ilonas Skadiņas slepkavības lietā apsūdzētajai Astrīdai Svipstai pieprasīja piespriest 13 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju, kā arī noteikt policijas kontroli uz trim gadiem.
Tiesājamiem Igoram Frolovam, Vjačeslavam Bondarenko un Igoram Čikatam prokurors prasīja piespriest cietumsodu attiecīgi uz 15, 17 un 15 gadiem, visiem tiesājamiem piemērojot mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Savukārt tiesājamam Valērijam Solovjovam tiek prasīts cietumsods uz pieciem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem.

Prokurors arī pieprasīja Skadiņas kabinetā atrasto naudu konfiscēt par labu valstij, jo prokuratūra to uzskata par nelikumīgā ceļā iegūtu. Prokuratūra uzskata, ka Skadiņas slepkavības lietā tiesājamo vaina ir pilnībā pierādīta. Prokurors lūdza tiesu vērst uzmanību uz to, ka tiesājamie lietas izmeklēšanas laikā mainījuši liecības. Prokurors to izskaidro ar vēlmi izvairīties no atbildības.

Vienīgais tiesājamais, kurš savas liecības nav mainījis, ir Valērijs Solovjovs, kurš, pēc prokurora teiktā, gan pirmstiesas izmeklēšanas laikā, gan tiesā sniedza detalizētas liecības par savu līdzdalību Skadiņas slepkavībā, kā arī palīdzēja atmaskot pārējos nozieguma dalībniekus un atrast slepkavības ieroci.

Savukārt tiesājamie Igors Frolovs un Vjačeslavs Bondarenko savas liecības bija krasi mainījuši un tiesas sēdes laikā apgalvojuši, ka iepriekš atzinušies izdarītajā noziegumā policistu spiediena rezultātā.

Savukārt tiesājamā Astrīda Svipsta pirmstiesas izmeklēšanā bija izstāstījusi par to, kā maksājusi naudu un atmaksājusi ārzemju braucienus nogalinātajai Skadiņai, taču detalizētāku informāciju par šiem faktiem bija solījusi sniegt tiesas sēdē.

Savukārt tiesas sēdē Svipsta vispār bija atteikusies liecināt par naudas maksāšanu un bijusi izbrīnīta par to, ka viņai uzrādīta apsūdzība par komerciālo uzpirkšanu. Prokurors uzsvēra, - lai gan Svipsta, kas apsūdzēta Skadiņas slepkavības pasūtīšanā, nevēlējās upura nāvi, viņai ir jāatbild par sekām, kas radušās nozieguma rezultātā. Pašlaik tiesā izsludināts pārtraukums, pēc kura prokurors paziņos, kādu sodu, pēc valsts apsūdzības domām, būtu pelnījuši šajā lietā tiesājamie.

Krimināllietā par Skadiņas slepkavību apsūdzēta bijusī uzņēmuma "Flandrija" direktore Astrīda Svipsta un vēl četras personas. Svipstai apsūdzība uzrādīta par komerciālo uzpirkšanu un slepkavību pastiprinošos apstākļos. Pārējām četrām personām apsūdzība uzrādīta tikai par slepkavību pastiprinošos apstākļos. Skadiņa tika noslepkavota 2000.gada 17.februārī ap plkst.9 kāda Valguma ielas nama pagalmā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!