Foto: DELFI
Drošības policija (DP) un Valsts policija(VP) turpina izmeklēt baumu izplatīšanu par "Swedbank" finanšu situāciju, un līdz šim DP lūgumam sniegt informāciju par baumu izplatītājiem, saņemtajām īsziņām vai telefona zvaniem atsaukušies jau vairāki desmiti cilvēku, informēja Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (ZRP) norāda, ka drošības dienesti aktīvi strādā pie nepatieso ziņu izplatītāju atklāšanas, un pateicas Latvijas iedzīvotājiem par DP sniegto informāciju.

Pašlaik DP ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kas šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas. Izmeklēšanas interesēs detalizētāku informāciju DP šobrīd nesniedz.

Pēc VP rīcībā esošās informācijas, situācija pie bankomātiem kopš pirmdienas ir stabilizējusies un rindas pie bankomātiem praktiski nav manāmas. Policija arī sekmīgi nodrošinājusi sabiedrisko kārtību pie bankomātiem un noziedzīgi nodarījumi nav konstatēti, informēja IeM.


IeM atgādina, ka DP iespējams informēt pa tālruni 67208964 (visu diennakti) vai sūtīt e-pastu: dp@dp.gov.lv.

Jau ziņots, ka svētdien pēcpusdienā izplatoties nepamatotām baumām par "Swedbank" finanšu grūtībām, satraukušies bankas klienti kopumā bankomātos un filiālēs izņēmuši aptuveni 24 miljonus latu, kas ir mazāk nekā 1% no bankas kopējā depozītu apjoma

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vēlētos, lai likumsargi atrastu, kas bija pirmavots baumām, kas svētdien vakarā izraisīja "Swedbank" klientu paniku un garas rindas pie bankomātiem. FKTK lūgusi Drošības policijai izmeklēt baumu izplatīšanu, un DP ir ierosinājusi kriminālprocesu, turklāt premjers Valdis Dombrovskis (V) norāda, ka baumas izplatītas apzināti.

Svētdien internetā izplatījās baumas par "Swedbank" problēmām.  Cilvēki rindās stāvēja pie bankomātiem, lai izņemtu naudu. Savukārt bankas pārstāvji baumas par problēmām noliedza, apliecinot, ka banka strādā normālā režīmā, un banka turpināja papildināt bankomātus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!