Rīgas Centra rajona tiesas izmeklēšanas tiesnesis otrdien atcēla drošības līdzekli apcietinājumu Ventspils amatpersonu lietā aizdomās turētajai komandītsabiedrības "Ventspils ekspedīcija loģistika KS" darbiniecei Gitai Grasmanei.
Grasmane, kuru tur aizdomās par naudas atmazgāšanu grupā, atbrīvota tiesas zālē, portālu "Delfi" informēja tiesas pārstāve Anita Polce.

Izmeklēšanas tiesnesis izvērtējis apcietinājuma piemērošanas nepieciešamību un nolēmis, ka nav nepieciešams Grasmani ilgāk turēt apcietinājumā. Grasmane tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā apcietināta kopš 22.janvāra.

Prokurors nekavējoties par šo tiesas lēmumu iesniegs protestu, jo procesa virzītājs uzskata, ka šis lēmums nav pamatots un ir nelikumīgs, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā aizdomās par kukuļdošanu un naudas atmazgāšanu ietilpst jau apsūdzētās un aizdomās turamās personas – Ventspils mērs Aivars Lembegs, a/s "Ventspils nafta" padomes priekšsēdētājs Mamerts Vaivads, a/s "Ventamonjaks" padomes priekšsēdētājs Krists Skuja, Ventspilī praktizējošais advokāts Gints Laiviņš-Laivenieks un komandītsabiedrības "Ventspils ekspedīcija loģistika KS" darbiniece Gita Grasmane. Aizdomas par vairāku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu tiek turēts arī Ventspils uzņēmējs Ansis Sormulis un Laimonis Junkers, kurš ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Šobrīd apcietinājumā atrodas Sormulis un Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!