Vidzemes apgabaltiesa trešdien pabeidza sprieduma lasīšanu par vairākiem smagiem noziegumiem apsūdzētās Tālbergu bandas locekļiem, piespriežot viņiem divu līdz 15 gadu lielu reālu vai nosacītu cietumsodu. Viens no 28 apsūdzētajiem ir attaisnots, vēl viens - daļēji attaisnots.
Par bandas vadoni uzskatītais Andris Tālbergs, kā arī Armands Ģigulis sodīti ar 15 gadiem slēgta tipa cietumā un mantas konfiskāciju. Denisam Kulakovam tiesa piesprieda 11 gadu un sešu mēnešu, bet Sandrim Tālbergam - astoņu gadu cietumsodu.

Septiņu gadu un sešu mēnešu cietumsods piespriests Andrim Nūdaram, bet septiņu - Andrim Radziņam un Raimondam Lerham.

Ar sešiem gadiem un diviem mēnešiem cietumā sodīts Ernests Andžāns, bet ar sešiem gadiem un vienu mēnesi - Sandris Borisovs.

Pārējie bandas locekļi sodīti ar cietumsodu no diviem līdz sešiem gadiem vai nosacītu cietumsodu. Lielākajai daļai apsūdzēto sodu ieskaita kopš aizturēšanas brīža 1995.gadā un dažiem soda izciešanas termiņš beigsies pēc dažiem mēnešiem.

Andrim Tālbergam, Sandrim Tālbergam, kā arī Denisam Kulakovam, Armandam Ģigulim, Sandrim Borisovam un Raimondam Lerham tiesa nolēmusi uz pieciem gadiem atņemt tiesības iegādāties, glabāt un nēsāt ieročus un gāzes pistoles.

Tiesa daļēji attaisnoja svētdien vakarā mirušo Haraldu Simsonu, kā arī pilnībā attaisnoja viņa dēlu Kasparu Simsonu.

Tālbergu lietā izskatīta 21 epizode un par smagiem noziegumiem pavisam apsūdzēti 28 cilvēki, to vidū vairāki ģimenes locekļi. Lietas apsūdzības raksts ir 320 lappušu biezs.

Šī ir viena no lielākajām šāda veida krimināllietām, kas izskatīta Latvijā. To sāka izskatīt 1999.gada 6.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!