Foto: Shutterstock

Svētdien, 13. augustā, ap pulksten 21.30 Valsts policija saņēmusi informācija no kāda Talsu iedzīvotāja par to, ka kādas mājas pagalmā Talsos bez uzraudzības atrodas nepilngadīgi bērni, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Notikuma vietā policija konstatējusi, ka pagalmā atrodas bērns vecumā ap sešiem gadiem un viņa mazākais brālītis. Sarunā ar vecāko zēnu likumsargi noskaidrojuši, ka abi bērni izkāpuši no savas dzīvesvietas pa pirmā stāva logu. Zēns arī norādījis likumsargiem savu dzīvesvietu. Policisti gan konstatējuši, ka dzīvoklis ir slēgts.

Tā kā neviens no kaimiņiem nav zinājis, kur un kas ir bērnu māte, tāpat arī nebija zināmi bērnu personu dati, policija pieņēma lēmumu dzīvoklī iekļūt caur logu. Pēc dzīvoklī atrastajiem dokumentiem konstatēts, ka zēni ir trīs un sešus gadus veci. Tā kā vēl joprojām nebija informācijas par bērnu vecākiem un arī kaimiņi neko vairāk nemācēja pateikt, jo ģimene dzīves vietā mitinās neilgi, tika pieņemts lēmums bērnus nodot Talsu novada krīžu centra darbinieku aprūpē.

Vēl pirmdienas rītā Valsts policijas amatpersonas turpinājušas meklēt bērnu mammu un brīdī, kad kārtējo reizi apsekota viņu dzīvesvieta, pirms pulksten 8:00, 1991. gadā dzimusī māte no Valsts policijas amatpersonām pie savas dzīvesvietas uzzinājusi par notikušo.

Valsts policija materiālus nodevusi bāriņtiesai, kas lems par tālākām darbībām.

Policija papildu norāda, ka, apskatot dzīvokli, likumsargi secinājuši, ka mājās nav bijis ēdiens. Dzīvesvietā atradusies vien maize, kas bijusi nolikta plauktiņā, taču tādā augstumā, kur bērns nevar piekļūt. Tāpat bērni likumsargiem atzinuši, ka nav ēduši.

Valsts policija norāda, ka, pateicoties līdzcilvēku vērībai un tam, ka par redzēto informēti likumsargi, nelaime nav notikusi un bērni ir sveiki un veseli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!