Foto: F64
Svētdien, 31. decembrī, Talsos kāds vīrietis, piedraudot ar nazi, nolaupījis 2002. gadā dzimušu zēnu un par viņa atbrīvošanu pieprasījis 120 eiro izpirkuma maksu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ap pulksten 19 policijā saņemta informācija no vecākiem, ka viņu 2002. gadā dzimušais dēls ir nolaupīts un tiek pieprasīta nauda par zēna atbrīvošanu.

Uz norunāto tikšanās vietu ieradās cietušā tuvinieki kopā ar policiju un aizturēja 1992. gadā dzimušu vīrieti, kurš bija izdarījis minēto noziedzīgo nodarījumu.

Iespējams, ka notikuma brīdī aizturētais atradās narkotisko vielu ietekmē, pieļauj policijā.

Policijai izdevies noskaidrot, ka brīdī, kad jaunietis pastaigājies pa pilsētu, viņam klāt pienācis nepazīstams vīrietis, un, piedraudot ar nazi, aizvedis uz neapdzīvotu ēku. No turienes sazvanīti zēna draugi, viņi par notikušo informējuši puiša vecākus.

Tiesa aizturētajam ir piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par personas nolaupīšanu un izspiešanu. Par personas nolaupīšanu likumā paredzētais sods, ko var piemērot tiesa, ir brīvības atņemšana līdz pieciem, septiņiem vai pat 12 gadiem, un arī par izspiešanu likumā paredzētais bargākais sods ir brīvības atņemšana. Par to var tikt piemērots arī piespiedu darbs vai naudas sods.

Aizturētais jau agrāk ir vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem, kā arī par narkotisko vielu lietošanu (atrašanos reibumā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!