Foto: LETA
Pagājušajā nedēļā Talsu novadā, Valdgales pagastā divas personas centušās iekļūt kādā degvielas uzpildes stacijas tirdzniecības vietā un veikt laupīšanu. Abi vīrieši no notikuma vietas aizbēguši, taču likumsargiem izdevies viņus atrast turpat blakus esošajā teritorijā un aizturēt, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

13. decembrī ap pulksten 2 VP saņemta informācija, ka Valdgales pagastā nezināmas personas ar sejas maskām un pneimatisko ieroci centušās izvilināt pārdevēju ārā no tirdzniecības vietas, lai tiktu pie naudas, alkohola un cigaretēm.

Pārdevēja laicīgi pamanīja vīrieti, kurš bija notupies ārpus tirdzniecības vietas durvīm, savukārt otrs atradies nedaudz tālāk, degvielas uzpildes stacijas teritorijā un sazinājusies ar apsargu, kurš tālāk par notikušo informējis VP.

Kamēr viena no Valsts policijas amatpersonām pieņēma iesniegumu no veikala darbinieces, Valsts policijas darbinieks ar apsargu un veikala darbinieces radinieku devās apsekot teritoriju. Pēc neilga laika vīrieši pamanīja divas personas, kuras skriešus šķērso ceļa braucamo daļu.

Pārmeklējot teritoriju, likumsargs grāvja pusē dzirdēja čaboņu. Ejot grāvja virzienā, tika pamanīta tumšas krāsas jaka, kura bija apsegta ar sauso zāli. Tā bija meklējamā persona, kuru likumsargi aizturēja un uzlika roku dzelžus.

Otra ekipāža uzsāka otras personas meklēšanu. Likumsargi izdzirdēja, ka kāds tālumā pārvietojas pa krūmiem. Dodoties skaņas virzienā, persona uzsāka bēgšanu, savukārt policisti tai sekoja. Aizdomās turētā persona tika panākta un tai arī uzlikti roku dzelži.

Abas aizdomās turētās personas – 1988. gadā un 1994. gadā dzimušie vīrieši – tika aizturēti un nogādāti Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā un abiem vīriešiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!