Foto: Valsts policija

Talsu novadā Valsts policija kādam autovadītājam piemērojusi 55 eiro soda naudu par radaru detektora izmantošanu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi informē, ka šogad fiksēti jau 188 gadījumi, kad autovadītāji, piedaloties ceļu satiksmē, izmanto Latvijā aizliegto ierīci – radaru detektoru. Šāds gadījums pagājušajā nedēļā, 7. septembrī, fiksēts Talsu novadā, uz autoceļa Rīga-Ventspils, kur Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori pamanījuši kādu automašīnu, kurai pie priekšējā vējstikla piestiprināta radaru detektoram līdzīga ierīce.

Lai pārbaudītu aizdomas policija lēmusi pretī braucošo "Volvo XC 60" markas automašīnu apturēt un pārbaudīt. Pēc automašīnas apturēšanas aizdomīgā ierīce vairs nav bijusi piestiprināta pie priekšējā vējstikla, kā arī 1976. gadā dzimušais šoferis noliedzis, ka viņam šāda ierīce piederētu.

Policija gan ievērojusi, ka uz priekšējā stikla vietā, kur iepriekš atradās ierīce, bija palicis tās nospiedums. Tā kā šoferis atteicās uzrādīt ierīci, kā arī liedzis inspektoriem labprātīgi apskatīt transportlīdzekli, likumsargi sākuši lietvedību. Talsu rajona prokuratūrai policija iesniedza pieteikumu par administratīvā pārkāpuma vietas apskati.

Saskaņā ar prokurora lēmumu inspektori pārbaudījuši aizturēto automašīnu. Atverot "Volvo" spēkrata durvis, turpat, zem blakussēdētāja krēsla, arī atradies noslēptais radaru detektors.

Šoferim noformēts protokols par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ierīci, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā. Par šādu pārkāpumu vīrietim pienācās sods 55 eiro apmērā, kā arī tika konfiscēta pati ierīce.

Lai gan šādu ierīču izmantošana ceļu satiksmē Latvijā ir aizliegta, pērn par šādu pārkāpumu autovadītāji sodīti 300 gadījumos, savukārt šogad šoferiem no šīm ierīcēm nācies atteikties un samaksāt 55 eiro sodu jau 188 gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!