Foto: LETA

Šā gada augustā Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas konstatēja, ka kāds Talsu novada iedzīvotājs realizē psihotropas vielas – klonazepāmu, personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Policijā noskaidrots, ka vīrietis ir pārdevis sev izrakstītās recepšu zāles, kas paredzētas epilepsijas ārstēšanai, tādējādi izdarot noziedzīgu nodarījumu, par kuru, saskaņā ar Krimināllikumu, ir paredzēts sods. Vīrietis iepriekš nav sodīts un savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā atzīst.

Šeršņova norāda, ka VP par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Šobrīd Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!