Talsu rajona tiesa otrdien piemērojusi nosacītu 11 minimālo mēnešalgu (880 latu) naudas sodu Talsu rajona ceļu policijas priekšniekam Edvīnam Zihmanam, atzīstot viņu par vainīgu šaujamieroča nevērīgā glabāšanā.
Tiesnese Elita Kalniņa stāstīja, ka Zihmana lieta izskatīta pēc vienošanās procesa, kurš stājās spēkā tikai martā. Prokurors iepriekš ar tiesājamo vienojies par sodu, un tiesa to apstiprinājusi.

Zihmans sodīts ar 11 minimālo mēnešalgu sodu, bet sods piemērots nosacīti. Zihmanam noteikts arī pārbaudes laiks uz vienu gadu.

Kalniņa norādīja, ka pirmo reizi savas prakses laikā piespriedusi nosacītu naudas sodu, taču krimināllikums šādu sodu paredz.

Lieta ierosināta pēc Zihmana dienesta pistoles un vietējai policijas pārvaldei piederošas videokameras zādzības no Talsu rajona ceļu policijas priekšnieka dzīvokļa.

Zihmans iepriekš atzina, ka jūtas vainīgs par to, ka pārāk pavirši glabājis ieroci. Viņš apliecināja, ka ārpus seifa kādā slēptuvē glabātā pistole nozagta, kamēr neviena nav bijis mājās.

Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!