Rīgas Ziemeļu rajona tiesa otrdien uz diviem mēnešiem pagarināja apcietinājuma termiņu Mangaļsalas gaļas kontrabandas lietā apsūdzētajam Mihailam Tarakanovam.
Kā informēja prokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska, drošības līdzekļa apcietinājuma termiņa pagarinājums lūgts, jo noskaidrotas vēl divas personas, ar kurām Tarakanovs darbojies organizētā grupā, viena no šīm personām tiek meklēta.

Lai netraucētu lietas izmeklēšanu, tika lūgts pagarināt iepriekš piemērotā drošības līdzekļa - apcietinājuma - termiņu. Saskaņā ar Ziemeļu rajona tiesas lēmumu Tarakanovam nebrīvē būs jāatrodas vismaz līdz 15.decembrim.

Iepriekš apcietinājums Tarakanovam bija sankcionēts līdz 15.oktobrim, tas ir - šodienai. Rīgas Ziemeļu rajona tiesa vakar atteica pagarināt apcietinājuma termiņu, savukārt, ja šodien neizdotos apcietinājuma termiņu pagarināt, Tarakanovs būtu jāatbrīvo.

Rīgas apgabaltiesā uz prokurora sūdzības par atteikšanos pagarināt apcietinājuma termiņu izskatīšanu šodien nebija ieradies Tarakanova advokāts Austris Lošaks.

Advokāts bija tiesu informējis, ka nevar piedalīties sūdzības izskatīšanā, jo viņam jāpiedalās citā tiesas procesā Jūrmalas pilsētas tiesā. Prokurors Aleksandrs Dzenītis bija noskaidrojis, ka minētā krimināllieta Jūrmalas tiesā šodien netiek izskatīta, jo jau 11.oktobrī pieņemts lēmums par lietas atlikšanu. Atlikt tiesas sēdi bija lūdzis tiesājamais.

Arī apgabaltiesas rīcībā bija informācija par to, ka Lošaka minētā tiesas sēde Jūrmalā nenotiek. Advokāts nebija sazvanāms pa mobilo tālruni, arī birojā viņa nebija. Tā kā aizstāvis nebija ieradies uz sūdzības izskatīšanu, apgabaltiesa prokuratūras sūdzību izskatīja bez Tarakanova advokāta klātbūtnes.

Arī uz sēdi Ziemeļu rajona tiesā Lošaks neieradās, un Tarakanovam tika piedāvāti cita advokāta pakalpojumi.

Kā teica Šubrovska, prokurors, iespējams, vērsīsies Zvērinātu advokātu padomē, lai tā izvērtētu Lošaka rīcību, apzināti kavējot protesta izskatīšanu, tādējādi nerīkojoties klienta interesēs.

Rīgas apgabaltiesa otrdien atcēla iepriekš pieņemto lēmumu, ar kuru tika atteikts pagarināt apcietinājuma termiņu Tarakanovam. Tas deva iespēju atkārtoti lūgt rajona tiesai pagarināt apcietinājuma termiņu. Tiesa piekrita prokurora protestā paustajam viedokli, ka, atrodoties brīvībā, Tarakanovs var traucēt patiesības noskaidrošanu lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!