Foto: LETA

Piektdien, 26.martā kāds vīrietis administratīvā pārkāpuma izskatīšanas laikā un lēmuma pieņemšanas brīdī Valsts policijas (VP) darbiniekam piedāvāja 300 eiro kukuli par to, lai mazinātu izdarītā soda apmēru par braukšanu reibumā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

25.martā ap pulksten 00.40 Ventspils novadā, Tārgales pagastā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu, būdams 1,15 promiļu reibumā.

26. martā vīrietis ieradās uz lietas izskatīšanu VP Ventspils iecirkņa telpās, kur administratīvā pārkāpuma procesa lietas izskatīšanas laikā, lai mazinātu izdarītā soda apmēru, viņš Satiksmes uzraudzības rotas vecākajam inspektoram piedāvāja kukuli – 300 eiro. Vecākais inspektors par notikušo likumpārkāpumu informēja kolēģus un par notikušo tika uzsākts kriminālprocess. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē vīrietim ir piemērots naudas sods – 1000 eiro un tiesību atņemšana uz trīs gadiem.

Saskaņā ar Krimināllikumu par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību došanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro sodu no 850 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!