Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien piesprieda brīvības atņemšanu uz desmit gadiem smagas autoavārijas izraisīšanā apsūdzētajam Maksimam Tarnopoļskim. Sods viņam būs jāizcieš atklāta tipa cietumā. Noteikts arī papildu sods - autovadītāja apliecības atņemšana uz pieciem gadiem. No Tarnopoļska tiks arī piedzīti Ls 3972 par labu apdrošināšanas kompānijai "BTA".
Pēc sprieduma pasludināšanas Tarnopoļska advokāts Juris Močuļskis žurnālistiem sacīja, ka spriedums, viņaprāt, ir neobjektīvs un tas tiks pārsūdzēts. Advokāts uzskata, ka tiesas izmeklēšanas laikā nav gūts apstiprinājums faktam, ka Tarnopoļskis būtu atradies pie automašīnas stūres, turklāt aizstāvis ir nelokāms jautājumā par nepieciešamību nozīmēt atkārtotu autotehnisko ekspertīzi, kaut gan tiesa šo lūgumu noraidīja. Močuļskis cer, ka apelācijas instances tiesa šo lietu izskatīs daudz objektīvāk un iznākums "būs efektīvāks".

Kā teikts spriedumā, Tarnopoļskis nav rīkojies atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem, turklāt auto viņš vadījis bez tiesībām. Viņš vadījis automašīnu ar ātrumu 120 km/h, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu pilsētā. Pēc notikušā viņa asinīs tika konstatētas 0,74 promiles etilspirta un kokaīna metabolīti.

Kā ziņots, Tarnopoļskis pats tiesā apgalvoja, ka neko neatceras no tās dienas notikumiem, jo negadījumā guvis galvas sasitumu un smadzeņu satricinājumu. Viņš pat neatcerējās, vai sadursmes brīdī ir bijis pie automašīnas stūres. Tarnopoļskis skaidroja, ka tikai vēlāk uzzinājis, ka automašīnā kopā ar viņu bija vēl divas sievietes un, iespējams, vēl kāds vīrietis, bet par to viņš neesot pārliecināts.

Uz tiesu uzaicinātie liecinieki stāstīja, ka redzējuši Tarnopoļski pēc avārijas izkāpjam no apgāztās automašīnas "Mercedes Benz", bet vēlāk ātrās palīdzības mediķi no tās izvilkuši divas sievietes. Daži liecinieki bija redzējuši Tarnopoļski pēc avārijas sēžam blakus automašīnai zālienā.

Kā ziņots, Tarnopoļska izraisītajā autoavārijā trīs cilvēki gāja bojā un trīs guva dažādus ievainojumus. Tarnopoļskis vadīja apvidus automašīnu "Mercedes Benz G320", kas iebrauca pretējā braukšanas joslā, pa kuru Rīgas virzienā brauca trīs automašīnas - "Opel Rekord", "Ford Transit" un "Ford Scorpio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!