Foto: Kadrs no video

Šī gada 1. februārī Pierīgas prokuratūras prokurors paātrinātā procesa kārtībā tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par uzbrukumu pašvaldības policistiem brīdī, kad viņi pildīja savus dienesta pienākumus, portālu "Delfi" informēja prokuratūrā.

Saskaņā ar apsūdzību šī gada 19. janvārī Salaspils novada pašvaldības policijas inspektori, pildot savus dienesta pienākumus, ieradās adresē, no kuras saņēma izsaukumu par ģimenes konfliktu un Valsts policijas pieņemtā lēmuma par nošķiršanu nepildīšanu.

Apsūdzētais vīrietis, apzinoties, ka, atrodoties mājoklī, pārkāpj minēto policijas lēmumu, nolēma uzbrukt likumsargiem. Viņš satvēra gāzes ieroci ar tā aptverē esošajām piecām patronām, pielādēja to, atvelkot aizslēgu uz aizmuguri, un pavērsa pret vienu no pašvaldības policijas inspektoriem.

Apsūdzētais nevarēja izdarīt šāvienu, jo, pielādējot ieroci, tā aizslēgs palika galējā aizmugurējā stāvoklī. Turpinot tēmēt ar gāzes ieroci pašvaldības policijas inspektora virzienā, vīrietis pieprasīja pārējiem policistiem nolaist ieročus, pēc kā norādīja pašvaldības policijas inspektorei, ka pie viņas kājām ir spridzeklis. Pēc vairākkārtējiem policistu aicinājumiem nomest ieroci, apzinoties, ka gāzes ierocis nav derīgs šaušanai, apsūdzētais nolika to zemē.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai, kur pirmā tiesas sēde paredzēta 8. februārī.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 19. janvāra pievakarē Salaspils novada pašvaldības policisti saņēma izsaukumu uz kādu mājokli Salaspils pievārtē. Policisti aizturēja agresīvu vīrieti, kurš pret viņiem tēmēja ieroci. Par notikušo Valsts policija (VP) sāka kriminālprocesu.

Mājas iemītnieki izsaukuši policiju, jo mājās bija atgriezies vīrs, kuram par dienu iepriekš pastrādātu pāridarījumu bija piemērots policijas aizliegums tuvoties ģimenei un tās mājvietai. Šajā vakarā viņš bija smagi dzēris un pacēlis roku pret savu bijušo dzīvesbiedri, tādēļ mājiniekiem pastāvēja bažas, ka viņu dzīvības var būt briesmās.

Ierodoties notikuma vietā, policijas izsaucēja neko daudz nepaspēja pastāstīt, jo vīrietis, ieraudzījis inspektorus ienākam istabā, izvilka ieroci, pārlādēja to un notēmēja policistu virzienā. Inspektori nekavējoties atbildēja, vēršot agresora virzienā savus ieročus, vienlaikus darot visu, lai pasargātu gan apkārtējos, gan sevi no iespējamas nelaimes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!