Foto: Publicitātes attēli

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvalde (IDP) sadarbībā ar Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), VID Nodokļu un muitas policiju un Valsts robežsardzi veikusi vērienīgas izmeklējošās darbības muitas kontroles punktā Terehova, kā rezultātā aizturētas VID Muitas pārvaldes amatpersonas, portālu "Delfi" informēja dienests.

Minētās darbības veiktas, turpinot pretkorupcijas pasākumu kopumu. VID jau ziņoja, ka ilgstošu izmeklējošo darbību rezultātā, sadarbojoties vairākām atbildīgajām institūcijām, VID IDP veica Muitas pārvaldes, Valsts policijas un Valsts robežsardzes darbinieku aizturēšanu aizdomās par kontrabandu organizētā grupā.

Latvijas Televīzijas "Panorāma" piektdien vēstīja, ka aizturēšanas saistītas ar aizdomām par kukuļņemšanu. VID vadītāja Ieva Jaunzeme "Panorāmai" skaidroja, ka šādās lietās ir svarīgi nostiprināt pierādījumus, "lai būtu pieķerts pie rokas". Viņa akcentēja nevar pieļaut varbūtību, ka nepietiekamu pierādījumu dēļ tiesa attaisnotu un cilvēks atgrieztos darba vietā, sakot, ka "nekas jau nav".

Jaunzeme ļoti cer, ka ir savākti pietiekoši pierādījumi, tā uzskatot arī prokuratūra, bet būs jāskatās, kā tiesa lems. LTV vēsta, ka 8.aprīļa vakarā saistībā ar gaidāmo operāciju VID vadītāja informējusi finanšu ministru Jāni Reiru (JV). No Jaunzemes teiktā izriet, ka Reira vēlāk dotais attiecīgais uzdevums esot sekojis jau pēc notikušā fakta.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd papildu informācija netiek sniegta.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pēc atkārtoti konstatētiem korupcijas gadījumiem VID muitas struktūrvienībā, uzdevis VID ģenerāldirektorei Ievai Jaunzemei nekavējoties rīkoties.

Reirs prasa uzsākt dienesta izmeklēšanu par sistemātiskiem pārkāpumiem muitā korupcijas jomā, izvērtēt atbildīgo amatpersonu rīcību un uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināt par šo procesu atbildīgās augstākās muitas amatpersonas.

Ministrs ir uzdevis VID ģenerāldirektorei ziņot par šo uzdevumu izpildes gaitu.

"Svarīgi nekavējoties rīkoties, atrast problēmas sakni un to novērst. Svarīgi panākt, lai VID ir godīga un mūsdienīga organizācija, kas darbojas likumu ietvaros, un tiek vadīta pēc labas pārvaldības principiem," pauž Reirs.

Tāpat ziņots, ka aizdomās par kontrabandu organizētā grupā muitas kontroles punktā "Indra" aizturētas VID Muitas pārvaldes, Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonas, kā arī kāda kontrabandas organizēšanā iesaistītā privātpersona. Pēc aizturēšanas visas valsts amatpersonas atstādinātas no darba pienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!