Trešdienas rītā Jelgavas rajonā nolaupīta bijušā AS "Jelgavas cukurfabrika" ģenerāldirektora Harija Veģera vadītā automašīna "Mercedes Benz G320" pēc tam, kad to bija apstādinājis Ceļu policijas formā tērpts vīrietis.
Veģeris informēja, ka policijas formā tērpts vīrietis vakar no rīta ap plkst.9 viņa vadīto mašīnu apturējis Jelgavas rajona Garozas ciemā, uz Rīgas-Jelgavas apvedceļa. Kad Veģeris apstājies, vīrietis viņam piedraudējis, aizvedis uz citu mašīnu, kur viņš saslēgts rokudzelžos un viņam aizlīmētas acis. Noziedznieka mašīnā bijuši vēl divi vīrieši.

Pēc tam Veģeris aizvests uz mežu, kur pamests. Teritorija Veģerim esot bijusi pazīstama, un viņš ar saslēgtām rokām un aizlīmētām acīm kaut kā izkļuvis no meža. Miesas bojājumi Veģerim neesot nodarīti.

Jelgavas policijas pārvaldes rajonu iecirkņu inspektoru priekšnieks Andris Gromoļevs informēja, ka ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 176.panta 3.daļas par laupīšanu. Gromoļevs sacīja, ka policija pārbauda, vai automašīnas laupīšanā tiešām bija iesaistīts policijas darbinieks vai arī tas ir viltus policists. Nolaupītais "Mercedes Benz G320" ražots 2002.gadā, tā valsts numurs ir CF 3838.

Tikai dienu iepriekš 2002.gadā ražota apvidus automašīna "Jeep Grand Cherokee" kādai sievietei tika nolaupīta Rīgas rajona Ķekavas pagastā, šosejas Rīga-Bauska 11.kilometrā. Laupītāji bija četri vīrieši maskās, kas izmantojuši šaujamieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!