Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien neilgi pēc pulksten 9 atkārtoti aizturēts kāds vīrietis, kurš nodarbojies ar nelikumīgām medībām Tērvetes dabas parka teritorijā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Vīrietis jau iepriekš ticis pieķerts dabas parka teritorijā. Līdzīgi kā iepriekš, arī šoreiz aizturētais meža dzīvnieku medīšanai bija ierīkojis dzīvnieku ķeramās cilpas pie nelikumīgi izveidotām barotavām.

Malumednieka nelikumīgās aktivitātes dabas parka teritorijā pirms dažām dienām pamanīja Tērvetes dabas parka darbinieki, kuri par to arī informēja Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienību. Saņemot šo informāciju, likumsargi ieradās dabas parkā un pamanīja vairākas malumedniecības pazīmes - nelikumīgi ierīkotas barotavas pie kurām bija izvietotas dzīvnieku ķeramās cilpas.

Lai malumednieku pieķertu notikuma vietā, likumsargi kopā ar parka darbiniekiem īstenoja novērošanu, kas drīz arī "atmaksājās" - sestdien no rīta vīrietis nāca pārbaudīt izvietotās medību cilpas, kā arī papildināt barotavas dzīvnieku pievilināšanai. Likumsargi aizturēja 1968.gadā dzimušo vīrieti.

Par noziedzīgo nodarījumu Dobeles iecirkņa policisti uzsāka kriminālprocesu par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Tāpat vīrietim būs jāatbild par nelikumīgām medībām, ja tās veiktas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Sods, ko var piešķirt par šādu likumpārkāpumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Valsts policija aicina ikvienu ziņot Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienībai, ja rodas aizdomas par personām, kas nodarbojas ar nelikumīgām medībām vai zveju, zvanot pa tālruni 27895495 vai rakstot e-pastu nmzag@vp.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!