Foto: Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa amatpersonas, apsekojot neapsaimniekotas ēkas, vienā no būvēm uzgājušas speciāli aprīkotu marihuānas audzētavu Tērvetes novada Augstkalnes pagastā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Aizvadītajā nedēļā, 18. martā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa amatpersonas, apsekojot neapsaimniekotas ēkas Tērvetes novada Augstkalnes pagastā, vienā no būvēm atradušas speciāli aprīkotu marihuānas audzētavu. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, kurš turpmākās izmeklēšanas laikā kvalificēts pēc Krimināllikuma 256. panta 2. daļas, proti, par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās vai, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Izmeklējot kriminālprocesu, likumsargi Augstkalnes pagastā un Rīgā kopumā veikuši desmit kratīšanas, kuru laikā tika izņemti 60 marihuānas stādi un aprīkojums marihuānas audzēšanai. Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēts agrāk nesodīts 1991. gadā dzimis Rīgas iedzīvotājs.

Patlaban viņam kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās vai organizētā grupā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!