Foto: DELFI
Rīgas Centra rajona tiesa trešdien apcietināja AS "Latvenergo" prezidenta Kārļa Miķelsona vietnieku Aigaru Meļko, kuru tur aizdomās par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un naudas "atmazgāšanu".

Foto galerija

Atstājot tiesas ēku Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku pavadībā, Meļko žurnālistiem teica, ka savu vainu neatzīst, bet aizturēšanu komentēja ar frāzi: "Tā sanāca..."

Meļko advokāti Agris Bitāns un Varis Klotiņš pēc tiesas sēdes žurnālistiem norādīja, ka viņu klientu tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un "naudas atmazgāšanu". To, kā tieši viņš izmantojis savu dienesta stāvokli un kādu naudu un kādā sakarā "atmazgājis", advokāti žurnālistiem neatklāja, sakot, ka par lietas faktiskajiem apstākļiem viņi runāt nedrīkst.

Tāpat viņi arī nekomentēja izskanējušo neoficiālo informāciju, ka "Latvenergo" amatpersonas aizturētas saistībā ar Rīgas TEC-2 projektu.

Advokāti arī neatklāja, vai piedāvājuši savam klientam piemērot kādu citu, maigāku, ne ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

Trešdien tiesa nolasīja saīsināto lēmumu, un ar motīvu daļu advokāti iepazīsies vēlāk, kad arī lems par lēmuma pārsūdzēšanu.

Jau ziņots, ka KNAB aizturējis piecas "Latvenergo" koncerna amatpersonas: prezidentu Kārli Miķelsonu un viņa vietnieku Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku un viņa vietnieku Andreju Stalažu, kā arī "Sadales tīklu" Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski. Tāpat aizturētas vēl divas privātpersonas.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka KNAB aizturētās privātpersonas ir Daugavpilī reģistrētā uzņēmuma SIA "Būvenergoserviss" vienīgais īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Mihails Paladijs, kā arī šī uzņēmuma bijušais valdes loceklis Andrejs Livanovičs.

KNAB darbinieki otrdien ieradās "Latvenergo" vadošo amatpersonu - Miķelsona un Meļķo kabinetos. Miķelsons vēlāk ēku atstāja, lai dotos uz kādu no "Latvenergo" objektiem, kas, visticamāk, bija TEC-2, kura telpās arī otrdien veica kratīšanu KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!